Schapenwol, duurzaamheid Deblick

Duurzaamheid & Deblick

EcoVadis

Deblick streeft naar een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering op het gebied van Milieu, Arbeids- en Mensenrechten, Ethiek en Duurzame inkoop.

Om onszelf onafhankelijk te laten beoordelen, daarmee onszelf te kunnen verbeteren en onze MVO resultaten te kunnen beoordelen werken we sinds 2020 met EcoVadis.

Deblick

Deblick is sinds de oprichting in 2008 in Eindhoven Nederland gevestigd. Al vanaf de eerste dag doet Deblick er alles aan om de milieubelasting van het bedrijf tot een minimum te beperken. Zo werken we met duurzame materialen van zorgvuldig gekozen leveranciers die de wereld waarop we leven net zo een warm hart toedragen als wij.

Ook staat het hergebruiken van grondstoffen bij Deblick centraal in het productieproces. Dit geldt dus zowel voor de grondstoffen als ook voor wat er mogelijk is met onze producten zodra ze aan het einde van hun levensduur zijn. Duurzaamheid klinkt ook door in de levensduur van onze producten, hoe langer deze meegaan hoe beter de CO2 footprint is. Kwaliteit staat dus voorop.

Bij duurzaam produceren hoort volgens ons ook het kopen van lokaal geproduceerde grondstoffen. Hiermee besparen we zoveel mogelijk niet-noodzakelijke transportbewegingen. Om te monitoren dat alleen hoogwaardige en duurzame materialen worden aangeleverd werken we met gecertificeerde grondstoffen en leveranciers.

Grondstoffen

Aluminium

Het door Deblick verwerkte aluminium wordt specifiek voor ons gemaakt op korte afstand van Eindhoven. Hierbij kiezen wij er bewust voor dat het Deblick profiel uit een zo hoog mogelijk percentage aan gerecycled bronmateriaal bestaat.

Hout

Bij Deblick maken we gebruik van de mogelijkheid om voor hout en plaatmateriaal met een keurmerk te kiezen. Al het in onze producten gebruikte hout wordt betrokken van PEFC- of FSC gecertificeerde leveranciers.

Stoffering

Om klanten en ontwerpers zoveel mogelijk vrijheid te geven in de keuze van stoffering hebben we bij Deblick een uitgebreide collectie die we kunnen verwerken in onze producten. Natuurlijk zijn deze allemaal geselecteerd op duurzaamheid, zowel de specifieke stoffering alsook de producent worden daarbij in het selectieproces beoordeeld.

Absorptie materialen

De keuze in absorptie materiaal die mogelijk is bij Deblick maakt het mogelijk de beste resultaten te behalen met een natuurlijk bronmateriaal of een bronmateriaal dat wordt geproduceerd met het maximaal gebruik van gerecyclede grondstoffen.

CO2

Alle producten van Deblick worden geproduceerd in Eindhoven. Deze keuze, gecombineerd om met leveranciers uit Nederland of andere Europese landen te werken, zorgt ervoor dat we onze CO2 voetafdruk zoveel mogelijk beperken.

Hier houdt het echter niet op, doorlopend zijn we op zoek naar mogelijkheden binnen onze bedrijfsvoering om het CO2 verbruik nog lager te krijgen. Van LED-verlichting met bewegingsmelders tot elektrische vervoersmiddelen en van efficie╠łnter gebruik van ons machinepark tot aan het beperken van transportbewegingen in de laatste kilometer.

Afval

Eigenlijk hebben we als Deblick vanuit ons productieproces geen afval, al onze grondstoffen kunnen vrijwel zonder uitzondering direct terug de keten in. Een ander voordeel waar we zo optimaal mogelijk gebruik van maken is dat we veel van onze producten op maat maken voor onze klanten. Hierdoor kunnen we de hoeveelheid ongebruikte grondstof minimaliseren.

Van koffieresidu tot hout, we scheiden waar mogelijk en bieden aan voor recycling of brengen de reststroom terug de keten in.

Verpakkingsmateriaal krijgt in het bijzonder aandacht in onze afvalstroom. Aan de ene kant zijn we doorlopend met onze leveranciers in gesprek om het te minimaliseren. Aan de andere kant verpakken we zelf onze producten in zo min mogelijk verpakkingsmateriaal, van de hoogste duurzaamheid mogelijk. Daarnaast nemen we indien mogelijk ons verpakkingsmateriaal terug en gebruiken dit zo veel mogelijk opnieuw.

Wet- en regelgeving

Het spreekt voor zich dat Deblick voldoet aan alle wet- en regelgeving. Hierbij is het uitgangspunt, wie goed doet die goed ontmoet. We stoppen als het kan niet bij het wettelijk kader maar gaan door tot waar we het kunnen brengen.

From spaces to places